Mala krčma Skalinada - Volosko
dodaj u favoritedodaj u favoriteprijavi se na mailing listumailing listakontaktkontakt

Arhiva

Mizantropija > Povratak na popis
18.9.2011.

A MISLIO JE DA MU SE KURAC ZADNJI PUT DIGAO KAD JE UMRO DRUG TITO

ili THE EXECUTION OF PRECIOUS MEMORIES

Ogromna glava sa socijalnim naočalama, pepeljara size. Stara šilterica na kojoj se jedva čita INA natpis, a one dvije plavo-bijele točke, logo, podsjećaju na mozak i primozak koji se možda kriju ispod kape. Varteks košulja, raskopčana, a ispod viri ponosnih 574 dlaka iz “Marijan” plave potkošulje. Neke glupe plave kratke hlače i one odvratne “Yassa” šlape za kupanje, model iz 1982. Naravno, tip ima 80 godina i svaki dan ide na kupanje s Vežice u Lovran. Busom. Malo smrdi.
Kvrgavi prsti koji vire iz šlapa pokazuju da mu je stopalo bilo stisnuto u nekakvoj radnoj obući, a žuti-soft najlon pun križaljki i malih rebusa pokazuju da je pametan za popizdit i da vjerojatno zna rješenje svih ekonomskih kriza i da ga puste izravnao bi toranj u Pisi. Kada uspije sjesti na prazno sjedalo zausti neku polu-poslovicu kao “...evo kokoš našla jaje...” ili nešto još gluplje i time potvrdi svoj ruralni ponos. Vjerojatno se kao mulac vrtio oko partyzanskih odreda i brojao njemačka govna u prevrnutim šljemovima, a navečer kraj vatre pjevao one gluposti “...ej Jovane đubre staro s kim si sinoć dupe prao dok je Tito na Neretvi s... etc...etc”.
Naravno život mu stalno visi u one dvije “MAXIME”: nekad je bilo bolje, i vidi šta nam rade, a povremeno uleti i vremensko-klimatska svespoznaja da nikad od ’57 nije kiša pala prije osam ujutro “negolije” sunce bilo toplije prije augusta a tuča uništila pšenicu spremljenu u silosima.
I naravno da su oni vijci što spajaju radijatore sa zidom bolji za učvrstiti suncobran na balkonu nego ovi “novi” stalci za suncobrane. Mali radio za slušanje vijesti non-stop a na lijevoj podlaktici nedovršeni tatoo JN... Vjerojatno je Makedonac koji je znao tatoovirati morao nazad u Tetovo. (tko ne kuži Tetovo vs. tetoviranje vs. Makedonija)

Stari glavonja se počeo nervozno češkati i vrtjeti tamo na srebrnoj sredini autobusa 32, punog luftmadraca, skuhanih turista i naših gospođa koje usprkos temperaturi od 3746°C mole da se zatvore prozori jer će im frizura propasti od propuha.
Zbilja, zašto nismo već u raju kad je zemlja puna znanstvenika i mudraca.- op.a.
Češući se stari je čak ispustio najlon s križaljkama, što se sigurno ne bi dogodilo da nije neka veća frka. Počeo je gurati ruku prema hlačama i stiskati, vjerojatno “pišu”**, veoma nepristojno ali starost mu valjda dozvoljava. Skeniranjem busa i putnika skužio sam da nema “rasnih” teenagerica na koje je stari mogao poludjeti i popedofilizirati. Par postarijih Španjolki i naše ruine.
Stari je objema rukama uhvatio prepone i zavrtio se poput sretnog pingvina koji ponovo vidi led i srušio se na srebrni tanjur sredine u busu. I poput nekog smežuranog voća ostao ležati. Nešto putnika je pokušalo pomoći, vidjeti što je, ali na žalost stari je umro.
Stigla je Prva pomoć, nešto pošlatala po tijelu i iznijela ga van.
Moždani udar. Nije od topline.

Jedna od Španjolki koja je stajala blizu staroga imala je predivan, skoro Lynchovski uređen dekolte. Dvije divne oble mediteranske “lopte”*** utegnute u plavu jasrceeuropa majicu a žute zvijezde poput starih cirkuskih zastora opasuju rub grudi a moderni kupaći grudnjak gura razmak grudi svima u oči.
Stari glupan nije poludio zbog sisa, nije njega Mediteran ni dotakao, nije ga znojni trag pod pazuhom stare pičke ni poškakljao po nosnicama, govno iz šljemova je jače.

Stara, prpošna Španjolka, svjesna svoje socijalističke, možda čak i revolucionarne povijesti, odlučna da pjesma o “33 rosas rojas” (crvene ruže-33 streljanih žena pod Frankom) nikada ne prestane pa makar kapitalizam i agroturizam i Hollywood sve zaseru, anyway TCALSS (to cut a long story short) stara je gospođa na toj svojoj pozornici od sisa ponosno nosila zlatni lančić sa srpom i čekićem, da, da.
Vidjevši lančić Starom se digo kurac, krv iz mozga potrčala u prepone, nestanak krvi u mozgu, kisika, i bye bye tik tik tik tik tik tik, bijelo titrajuće svjetlo-veliki mir-tunel, a u tunelu zvijezda petokraka i anđeli u zelenim uniformama, a u rukama nose njemačke šljemove pune govana dobrote i vječnosti.

JMBTinturić


- **piša
- ***lopte -- izrazi iz yugo-soft-porno-ljubavnih romana “...i onda ona njemu gurne ruku u gaće i ulovi ga za pišu a on veselo zapjeva “druže Tito bla bla” i zagnjuri glavu među njene tople lopte”
- zanimljivo da je bulja uvijek bila bulja, u vojsci (JNA) sam čitao neki vojni tehnički priručnik
“... i nakon što su vojnik Mića i zastavnik Alija uspešno popravili traktor veselo su i držeći svako svakom jednu ruku na bulji pjevali “...druže Tito daj nam jeans...” i išli u zalazak sunca”
onaj bivši postolar porculanskog imena se više ne gura u politiku, popustio je i odustao.
neko vrijeme nisam mogao pisati jer sam se prehladio i kihnuo tako jako da mi je jedno oko ispalo što i nije neka frka nego je Mačka ščepala oko i progutala ga pa dok smo je uhvatili i razrezali, uf...

web by Stylefor.Bees