Mala krčma Skalinada - Volosko
dodaj u favoritedodaj u favoriteprijavi se na mailing listumailing listakontaktkontakt

Arhiva

Mizantropija > Povratak na popis
18.7.2011.

VRUĆINA ili GDJE SI GOSPODE?

HDZ je jedini i vječiti i svi to znamo. Kad se one grote u Stonehengeu smrve ili otope HDZ će ostati. Atlantidu ne moraju ni naći. Onih par tisuća vegetarijanaca i slabih marxista koji se opiru glasovanju za HDZ zapravo jesu za njih, samo ih nježnost duše malo usporava u tome.
Jednostavno je: HDZ ima ružne ili bolje reći grube promotivne plakate, i ove naše Le Resistance balerine i baletane upravo ti plakati odbijaju.

Otišao sam u Zagreb u glavnu zgradu HDZ i iznio im briljantni plan.
“Dozvolite ljudima da sami kreiraju svoje HDZ plakate, npr. ako je osoba queer ili alkoholičar pustite ih da na plakat stave svoje nešto omiljeno i glasat će za vas. One vaše debele i natečene glave su malo passe a i scary, ali ako je na plakatu fotografija dvojice gayeva kako trče livadom ili vegana kako priča s vjevericom ili lesbo-marxista kako igraju nogomet stvar je riješena i glasovi idu vama a oporba će se povući na Zrće na party”.

Izbacili su me van.

------------------------------

Aerodromi uvijek i često rasturaju nosnice groznim, toplim, ljepljivim i teškim mirisima posh parfema i forever-smells-good izmišljotinama. Svaka talijanska porodica prije leta mora probati sve 534 vrste parfema, a svaki stariji impotentni muškarac s plavim mekanim šalom oko vrata mora probati sve što hiper luxuzni parfume-shop nudi. A siromašniji putnici iz Azije i Bliskog istoka šalju svoju djecu da egzotičnim osmijehom nagrebu one male tester verzije svih tih sranja. In the end svijet je ipak ujedinjen mirisom.

Predložio sam direktoru jednog aerodroma, zbog sigurnosti neću reći kojeg, da unaprijedi cijelu tu parfem situaciju i da time još više zbliži ljude i “omekša” napetost oko letenja.
“Mislim da trebate svoriti liniju proizvoda samo za aerodromske shopove, nešto što bi ljudima automatski smirivalo stomak i ujednačilo mozak.”
“Na primjer?” - uljudno je pitao gospodin, nazovimo ga Aero, sigurnosti radi.
“Pa nove parfeme koji bi imali veze s avionima ili aerodromima, u imenu mislim, kao “LE TERRORISTE”, “9/11”, ili “DJIHAD”, u lijepoj ljubičastoj boci, kao zalazak sunca u pustinji, za mlađe ljude možda neki živahni lotion “TWINS”, ili za stroge poslovne ljude u žurbi........”

Izbacili su me van.
_____________________________

Bilo je toplo i sve je bilo sporo.
Djevojka je zapravo bila ugodne vanjštine i sasvim urbanog fashiona.
Svi su se okrenuli prema njoj kad je busom pukao teški i britki miris proljeva ili pravog dreka.
Jadna je crvena sjedila dok joj se smeđa mrlja širila po stražnjici u bijeloj suknji. Kako se bus brzo približavao slijedećoj stanici ustala se i krenula prema vratima, vjerojatno umirući od svega srama i upravo rastućeg tumora na duši. Tanki trag proljeva spuštao joj se otraga točno po sredini noge i završavao u crvenoj cipeli. Onoj nekoj klasičnoj ženskoj.
Sjetio sam se da mi je mama pričala da su djevojke iza drugog rata olovkom za oči crtale tako jednu crtu po stražnjoj sredini nogu od bulje do cipele. Bile su siromašne a najlonke skupe i nenabavljive. Crta je zamijenila najlonku i na plesu izmamljivala uzdahe mladića koji su si kremom za cipele crtali brkove ne bi li izgledali starije i mogli pušiti.

JBMTinturić

web by Stylefor.Bees