Mala krčma Skalinada - Volosko
dodaj u favoritedodaj u favoriteprijavi se na mailing listumailing listakontaktkontakt

Arhiva

Mizantropija > Povratak na popis
20.5.2011.

CAPTAIN DON’S LITTLE ADVENTURE ili THE ORIGINS OF CONSPIRACY

Don Ramseyer, umirovljeni kapetan prvog rata bijesno je opsovao i rukom otresao hrpu dreka s ramena i glave. 13. aprila 1961. godine, oko podneva.
Niotkuda, s neba bez ijednog oblačka opizdila ga je po glavi topla i smrdljiva smjesa.
Pregledavao je svoje zasade krumpira u Bellefontaineu, potato-landu, Ohio, USA.
“Fuckin fuck, u pičku materinu i ti avioni, jebo im ja mater!!!!!!!” Znao je da u ova moderna vremena avioni ispuštaju svašta iznad tobože pustih predjela. Očistio je i drek s cipela i nadrkano otišao kući.

Još se malo više raspizdio par mjeseci kasnije kad je započela berba krumpira, i kad je prerezao prvih par krumpira na polovice, da provjeri da li je sredina sočna kao i uvijek. Bijesna seljačina je posebno ponosna na svoj Solanum tuberosum ohius.
Oči su mu se poduplale kada je vidio na lijevoj polovici krumpira crveni srp, a na desnoj polovici crveni čekić.
U nevjerici kakvu samo vjeverice ispoljavaju kada im netko otme lješnjake iz kandžica, kapetan Don je pao na koljena i propuzavši cijelu plantažu od 200.000 hektara, pregledao svaki jebeni krumpir i svi su bili “crveni”, osrpani i očekićani. Pogledao je u nebo, prljavim rukama čupao kosu i proklinjao - “JEBENA LAIKA, JEBENI RUSI, JEBENI KOMUNISTI, JEBENI LENJIN, MARX I ENGELS, WALT DISNEY I ROMANOVI... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGHHHHHHHHHHHHH...!!!!!!!!

Navodno se pokušao ubiti pa prijaviti ponovno u US ARMY ali su mu rekli da šuti i da donese sve krumpire i sve su ih zalijepili nazad i sakrili u ona skladišta skupa s alienom, brojevima 1 i 2, originalnim receptom Coca-cole i nepoderivim najlonkama.

12. aprila 1961. godine oko podneva, Jurij Gagarin, ruska pijandura i kozmonaut je veselo pičio orbitom u ponosnom ruskom 3KA-3 VOSTOKU, svemirskom modulu. Stiskao je nasumce botune po komandnoj ploči i pun krumpira i votke od krumpira prdio i veselo pjevao -
“...DOMOVINA ČUJE
DOMOVINA ZNA
GDJE NJEN SIN PUTUJE NEBOM...”
te na kraju još dodao onako sebi u bradu - “...ma neka pričaju što god hoće ali ovdje nema BOGA, ja ga ne vidim” i obuzet osjećajem “beztežinstva” koje se s ničim na zemlji ne može mjeriti još se jednom israo, vjerojatno 75. put od jutros.
“Do vragajet, vjerojatno je kontejner za izmet prepun, ispraznit ću ga” - ponovo kaže sam sebi, stisne crveno dugme i nastavi pjevati.

JMBTinturić

web by Stylefor.Bees