Mala krčma Skalinada - Volosko
dodaj u favoritedodaj u favoriteprijavi se na mailing listumailing listakontaktkontakt

Arhiva

Mizantropija > Povratak na popis
23.6.2009.

GRIPE PORCINA EN COMBADURA*

ili kažu da je nepristojno u svojoj zemlji govoriti ružno o drugim zemljama i u tuđim zemljama govoriti ružno o svojoj zemlji ali kad se samo nudi ili dragi Marko Perkoviću Thompsonu, nabijem te na kurac, tebe i tvoje čitanje biblije i tvoj mač...... i još puno toga i nadam se da znaš da Zaljev svinja već postoji...

Pamela, Consuela i Manuela su tri obloguze mexikanke iz Zacatecasa.
Sve tri rade u Gran Mercadu, na kasi u ružičastim odorama vrte svoje posterior final i pjevuše "...you better come home Speedy Gonzales... la lalalalala la...".
Nisu školovane osim za stiskanje gumba s nacrtanim proizvodom na kompjuterskoj kasi.
Ne misle zlo i užasno se nasmiju i pocrvene kad neki kupac u kolicima vozi Colu jer to znači pička u slengu.

Jednog dana se Consuela pojavila jako vesela i s novom kapom, crnom, nešto između kape iz dalmatinske zagore i vojničke, sa velikim zlatno-crnim slovom U.

Na pauzi, s cigaretama:

Pamela: " Hola chica, ma kako se šepuriš s tom novom kapom, a šminkerice jedna!!!"
Consuela: "Eh da, vidiš a, to mi je moj Pablito donio iz Croatie... lijepo mi stoji a?" i stane se vrtjeti poput djevojčice pred ogledalom a joder (guzičetina) joj talasa lijevo desno.
Pamela: "A sretnice jedna.... a donde esta la Croatia?"
Consuela: "Ma ne znam ni sama, negdje u Evropi, Pablito je bio tamo sa svojim Peregrinacion Christianha, znaš koliko je zaluđen crkvom i Jesusom, bili su tamo dva tjedna, neko mjesto gdje se ukazala Madonna, EspacioEntreLasPiernasDeLasMujer (međunožje-pička) ili tako nekako, ne znam ja, glavno da je moj Pablito sretan a ja sam dobila poklon, aaaaaaaaa, Pablito, mišić jedan mali!!!!!!!"
Pamela: "A prasice sigurno si ga nagradila aaaaaaaaaaaaa, si mu nabila fluenciu (pičku) na nos aaaaaaaaa.....!!!!!"
Consuela: "Gledaj svoja posla, prljavice jedna!!!"
Pamela: "I šta priča, kako je tamo?"
Consuela: "Slično kao i kod nas, sirotinja šuti i radi, krimosi vladaju a glavna pjevačica je svima pokazala kako se jebe ali da svi pjevaju, plešu i piju i da imaju sličnu igru kao i mi na selu, znaš onu kad momci bacaju kamenje sa ramena i da, još mi je rekao da ima jako puno religioznih i da čak ubijaju para Dio i religidad...!!!"
Pamela: "Tamo u Evropi? Ahora? Sada? 2009? Još uvijek, pa ja sam mislila da je tamo fini svijet, kultura?"
Consuela: "A šta mi znamo, jadnice, dobro da imamo posao, tko će misliti o svemu tome, uf već me malo boli glava, ai que presion!!!"
Pamela: "A što im znači to U na kapi, tek sad sam vidjela?"
Consuela: "A šta ja znam, valjda U-LA-LA, kad već toliko pjevaju i plešu."

Manuela koja je svo vrijeme šutjela, malo se narogušila i rekla: "Hola estupidez, blentavice, gledala sam na televiziji, to im znači U-CHA-CHA!!"
Pamela i Consuela "Uuuuuuu mudrice, bilo bi ti bolje da si nađeš muža nego da gledaš televiziju!!! Malo bum-chica-bum ti ne bi falilo!!!!"
Manuela "A zločeste jedne prljavice, koliko Cole potrošite na tjedan a....???!!!!"
Sve tri: "....you better come home Speedy Gonzales.... la… lalalalalalalalalala la "

.....negdje početkom stoljeća koje počinje s brojkama 2000 u Porieču (hvala Franci) u Istri 'ko ne zna, u jeku turističke sezone zbiva se gradska fešta koja se zove, jako domišljato, Porečka fešta i smiješno je jer osim Gustafa i Šajete i eventualno nas na tehnici domaćih ima jako malo. Uglavnom turisti i nudioci ugostiteljstva svih vrsta od kojih nitko ne može izgovoriti Drago Gervais bez da muca a na ulazu u svaki gastro objekt stoji mladi robot s Kosova i uporno izgovara "...fiš, grile, špajze..." a izraz na licu ne obećava da on zna što izgovara; ne kritiziram, opisujem, trbuhom do Poreča okay. Tradicija bye, bye, okay.
Dopizdilo mi je stajati na SUNCU koje tamo usred ljeta gubi svaku kozmičku vrijednost i ljepotu i postaje nepodnošljivo sranje (koja rečenica, a?) i krenuo sam se prošetati.
Na rivi, tri i pol metra od mora, među tri milijarde štandova evo i njega: debeli, neoprane sive kose u japankama neodrezanih i prljavih nožnih noktiju u ispranoj majici na poglavnika, ćoravi govnar, oslobođena duša, vitez mudrosti, samostalni poduzetnik.
Štand, sklopivi izletnički stolić i na njemu dva deadhead prstena, limeni dalekozor i fotokopije fotografija Hitlera, nešto marširajućih ustaša i poglavnik. I to već malo požmareno.
Pitam ga za cijene fotokopija i on krene: "....za strance 50 kn, za naše 20, a ako si naš" i u tom momentu spusti naočale na pola nosa i nagne glavu bliže "mislim NAŠ, NAŠ, onda 10 kuna a srbima ne prodajem ništa, ko ih jebe".
Pitam ga ako mu ide posao i dok čekam odgovor mislim u sebi: "....jebi se Tinturiću, nisi stranac, nisi naš, nisi ni NAŠ, NAŠ, a ni srbin, šta zajebavaš čovjeka kad nećeš ništa kupiti."
Debeli kreten mi odgovori da mu baš i ne ide ove godine, lani u Sinju za vrijeme Alke da je prodao tri stola.....
................................................................................................................................................................................................................i sada se flash pokretom holivudske high-tech kamere prebacite u 1941. godinu u zaleđeno selo negdje u brdima iznad Šibenika, uđite u mozak četvorici netom ošišanih i pijanih ustaša koji idu nešto obaviti u susjedno selo, nove čizme škripe po zaleđenom potoku, onda se panoramskim snimkom vratite u 1991. na isto mjesto if you want i uđite u mozak bilo kome koga sretnete, i onda se opet potezom kamere vratite na Preluk 2009. i kupite kartu za koncert.

Neka djevojka koja ne znam što radi u Policiji i mislim da nema preko 40, mi je u nekom prolaznom razgovoru rekla da nije Thompson loš i da misli da nije ustaša i da je okay čuvati mitove jer kad Bono (asshole) pjeva "…sunday...bloody" nitko ne pizdi a isto nije ugodno i da njeni dečki (policajci) slušaju baš Thompsona prije nekakvih većih akcija.
"Kojih akcija?"- pitao sam.
"Pa na primjer kad su velike navale turista, pa na granici, onda s nekim većim dignitetom dočekuju strance, ipak svi oni dolaze k nama... treba zadržati dostojanstvo.....".

A, Miki!!!

A Pablito koji radi na granici, Mexico-USA, isto kao policajac mi je rekao da oni pjevuše stihove iz Delilah, Toma Jonesa: ".....she stood there laughing.... then she saw knife in my hand and she laughed no more..." dok pregledavaju automobile glupim i stalno nasmijanim amerikancima koji idu piti tekilu i jebat njihove chamacas pechinas azucaradas**.
Acordarse Alamo.

*svinjska gripa na preluci
**šećerne male pičkice
JMBTinturić

web by Stylefor.Bees