Mala krčma Skalinada - Volosko
dodaj u favoritedodaj u favoriteprijavi se na mailing listumailing listakontaktkontakt

Arhiva

Mizantropija > Povratak na popis
7.5.2009.

ĆIRO

Neki dan sam sjedio kraj Madonnininog kipa, u parku pored Šporera. Promatrao sam galeba u njenoj ruci i razmišljao da li je gravitacija prirodna postavka ili je Isaac bio još jedan lijeni bastard koji je od nečega morao živjeti. A možda smo mogli letjeti, skupa sa bumbarima i pingvinima.
I dok tako to razmišljam priđe mi glavom i šalom Ćiro. Ne bh ga prepoznao da moj prijatelj Nikica ponekad ne nosi bijeli šal pa ga svi zovu Ćiro.
Pitao me je da li je slobodno i sjeo je na klupu do mene, malo gledao, ustao, odnegdje je izvukao bijeli štap i započeo pjevati i step-plesati:

"Znaš mladiću......čovjek se ne rađa kao kršćanin.....on to postaje kasnije.....parampampam! Bog je već od samog početka prepustio čovjekovoj slobodnoj volji da izabere između života i smrti................i tako će ostati do kraja......... .....paramapamapam.......čovjek........kruna stvaranja......biće obdareno razumom i voljom.....može se sam opredijeliti za Boga ili protiv njega........tumptumptump......crkveni otac Hilarije iz Poitiersa s pravom kaže da je svaka nametnuta religija odvratna.....pravoj vjeri pripada i osvjedočenje a ono se ne može postići prisilom..........tarirarirara.....................................
naše doba je i epoha religiozne ravnodušnosti i nevjerstva........ali nije ni ono bez Boga.........tumpatumpapa......samo to nije autoritet kojemu se čovjek potčinjava u spoznaji svoje ograničenosti......tititititi...........to su produkti ljudskog razuma koji nemaju djelovanje na čovjekovu savjest...........i u njima on ne traži primjer nego opravdanje za svoja djela........cicincicincicin...... pip pip pip pip pip................zvonio mu je mobitel i Ćiro je otišao...............!
Jebote!

JMBTinturić

web by Stylefor.Bees