Mala krčma Skalinada - Volosko
dodaj u favoritedodaj u favoriteprijavi se na mailing listumailing listakontaktkontakt

Arhiva

Mizantropija > Povratak na popis
9.1.2009.

THIS IS RADIO MIZANTHROPIAE - 77,7 KHZ; ENJOY OUR SHOW!!!!!!!

PRIHVATITI NOSTALGIJU KAO POLAZIŠTE ZA KREIRANJE NEČEGA JE OČITI POKAZATELJ INTELEKTUALNOG BANKROTA - Lydia Lunch - ili glupi i gluhi i lijeni hrvatski i posebno riječki glazbo-davitelji, nabijem Vas nakurac, Vas i mit ili "BOJANOVA STOTKA", četrdeset i ne znam koji GORI USSI WINNETOU album ili PR

U današnje doba, gluho i glupo i napunjeno tribute bendovima i "autorski" proračunatim-ne znam-odrasti-tri-akorda glupanima, najaviti ili reklamirati novi album bez korištenja svega agresivnog i "spektakularnog" a najmanje glazbenog je skoro idiotski tako da:
OBRIŠISPERMUSAUSTIJU.records ponosno najavljuje novi album G.U.W "BOJANOVA STOTKA" i jebo Vam pas mater glupu, gluhu i lijenu i evo Vam ga, nemojte ga kupovati, poklanjamo i zvuk i text i omot i možete nas i lupiti i pljunuti ako Vam se ne sviđa ili čak odbija jer znamo da ponovo nismo uspjeli napraviti soundtrack za lijeni hrvatski um, priprost i nostalgičan, i žao nam je što vas poezija neće odvesti u nadrealne-daj-da-ne-mislim i ne-daj-da-mislim sfere jer smo svi prešli 35. godinu a sa 16 smo pisali "ozbiljne" stvari a sada se dadaistički skrivamo iza stvarnosti i nažalost ne pjevamo o PIČKAMA, PICIGINU, LOŠEM VINU, PUTU DO SREĆE, TUTUTUTUTUTU-POMOĆI, ZAPADU, ZIMMER FREIU I ŽENAMA SA BRKOVIMA -- sorry, i ne pripadamo ni sceni ni T-com-ožujsko ergeli event zabavljača nego samo naivno želimo kreirati nešto što izlazi iz nas, sebično, tašto i samozaluđeno razmišljajući da svaka kreacija/istraživanje nadilazi glupost i texturu vremena i gura autore u malo zajebanije i nesigurnije ili "stvarno" agresivnije situacije i da u našem slučaju PJESMA "dira" slušaoca u malo odgovornije dijelove duha i zato hvala na titulama i nagradama i FUCK OFF!!!!
neobično smješteni p.s.: davati neodraslom "novinaru" - da ne koristim vodviljski naziv ROCK KRITIČAR - koji je sa 23 godine zaključio i napisao da su "...STONESI NAJBOLJI BEND A SMOKING ON HEAVENS DOOR...NAJBOLJA PJESMA..." i sada u dobi od 59 i dalje drka i piše filozofske traktate o fenomenima; thompson i severina - useless to say i mlađi su bezveze, zaluđeni "naslušanošću" i nabrajanjem "sličnosti" koje prepoznaju u raznim djelima i vremenima (fuck you too) - davati takvim glupanima album na recenziju je otprilike kao da otvoriš mesni restoran u vegetarijanskom raju; ili si glup ko kurac ili patiš od neopisivog disrespekta prema okolini i samom sebi!!!

Mislite što hoćete ali ovo je još jedan "vrijedan" i zanimljiv album iz G.U.W svijeta i naravno da zaslužuje pažnju i slušanje, so simple ENJOY it!!!! Kliknite na radio i slušajte!!!

A sada stvarno: "trenutna" nostalgija na pop-rock igralištu i tretman tribute-bandova kao "scene" i ne pljuvanjem po njima kao odvratnim tezgarima i gažerima je znak naše kratkokilometričnosti kako geografske tako i duhovne i ideja da ti seronje sviraju po najboljim klubovima u gradovima je:
A) još jedan uspjeh neo-nacističke-pivske-nogomet-ujedinjene evrope - da pojasnim - kolika je razlika između austrijske seljačine iz Muttheilfelda koji u šarenoj trenerci, sa fudbalerkom i naušnicom i brkovima i trbušinom od pive u vatrogasnom domu, najboljem klubu u Muttheilfeldu baca plastične čaše na cover bend Led Zeppelina iz Linza ili neke "otmjene", middleage gospođe koja u novim trapericama i polubundi i čašom votke u Stereu - najboljem klubu - u Rijeci tiho pjevuši zajedno sa cover bendom Led Zeppelina iz Zagreba; "...and she's buying the stairway to heaven”???
B) dokaz da drugi, "energični autori" dozvoljavaju da im stvarnost bude ista kao i tezgarska, bez dostojanstva i korporacijska, punktum.
A riječka forever nostalgija i vječito stiskanje rewind botuna je :
A) želja a kod nekih i jedina opcija, "trenutnih" (30god-prisutnih-tek) rock-stare-prdonje-vladara i njihovih medijskih suputnika da se nikad ništa ne promijeni jer njihovo vrijeme je vječito (ipak je to novi val) i vječito bolje od sadašnjeg koje se ne mijenja jer ........(dopunite sami) a i sama ideja da rock postane tradicija, vrijednost i ne đubretarsko otimanje novaca naivčinama je nepristojna za izrigati se......
B) scripta krivo-sam-shvatio-bunt scenarija jer se pola tih glupana ne može odlijepiti od svoje teenage-PALACH-KONT mladosti koja ih je zbunjene gurnula u svijet otpora i "drukčijosti" koju ne mogu oprati sa sebe ni nakon što je Hendrix umro a Punk se udebljao i glazba nije poziv nego stav (hahahaha) - da pojasnim; npr. Palach je bio i ostao bezveze, no-future, poput kvartovske krčme, znate kao na Vežici, odvratni birc na ulazu u višekatnicu u kojem vječito u šlapama loču tri majmuna od kojih je jedan plovio mjesec dana i sada svima koji uđu nakon maltretaže o invaziji u njihov prostor žele malo objasniti kako je u svijetu, naravno vidjevši ga kroz oči ovog koji je malo plovio, u šlapama, kao vojska; svaka generacija jebe slijedeću pod istim krovom
C) stvaranje tzv"scene" i brendiranje nekakvog zvuka je safe-sex opcija ili no-aids orgy, ne biš trebao zajebati ili najebati, samo se uključi s nama, što je zapravo neplodno drkanje po istoj pički, sa ovisno o godini, možda mrvu drukčijim mirisom, od sapuna za ruke kojeg je donio onaj majmun sa Vežice koji je malo plovio ili književnije: Rijeka i njeni rock-nećaci (Paja, Raja i Vava) još uvijek idu u rock-n-roll highschool a na putu doma šaraju slina-graffite da se podsjete kuda nazad do škole i samo ruralnost točnije seljačnost ostatka domovine (u omladinsko-zabavnoj sferi, da se ne naljute dobre ustaše opet) daje joj trunku slobodarskog fashiona s naglaskom na organizirani "cirkus" kojem nešto izvanjsko rijetko treba, sve u strahu od dobre defloracije. Za usporedbu: Zagreb je bljak/grozan ali je recimo uspostavio pop-rock kao profesiju i idioti poput DGopca i BNovkovića se doživljavaju kao/jao ozbiljni ljudi, medijski istiniti i potrebni (moš misliti, čitaj njihove stihove) ali usprkos tome publika ponekad može birati da li će ostati doma; Ljubljana je stvorila svoju stvarnost a ta je da ne moraju trpiti nego mogu birati a svijet sa respektom i veseljem dolazi k njoj a to je nama još uvijek Mars, punktum. Sve u krugu par stotina km.
Draga djeco; just kill your rockin-popin-idols, ne vjerujte im ništa, oni su samo osobe, spalite knjige i pojebite "scenu" i odvrnite pojačalo na 10 i go crazy!!! Ljuta manjina je opcija!!! Oni su ionako lijena bagra koja svakih par godina iznjedre desetak pjesama, not too much work, pogotovo u usporedbi sa drugim izražavanjima gdje su radišnost i samoća prilično potrebni, no papparazzi.
Ili nađite neki posao sa više dostojanstva; znam, sve ovo zvuči glupo ali cijela ta rabota je glupa i nakon godina i "neobičnih" iskustava sa svim tim mislim da smijem izreći ovakve gluposti, sve više oslobođen želje za bilo čim od toga. Naravno, drago mi je da je FIT napokon održao koncert u Rijeci, zadnji im je bio negdje 1984 na gitarijadi u Lovorci a onda su postali zvijezde (kastr-ar-irali) i počeli topiti led. (Orwellu, baš si pička!!!)

I sad ću vas još gnjaviti sa novim albumom, dok tipkovnica ne izgori!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Album je nastao kao uobičajena korespondencija - moj kauč - studioManufaktura kauč - Francijev kauč - Bojanov kauč, uglavnom svi imamo kauče i to je normalno jer nismo fashion-sound-designeri koji se zabijaju u prostorije bez kauča i godinama artikuliraju dva stiha i tri akorda i iznjedre remek-djela jer za stvarati uvijek i samo remek-djela moraš biti poseban, nadaren i zvati se barem Maksimilijan; anyway kao i uvijek htjeli smo napraviti nešto drugo a ispalo je ovo i super je da je ispalo to drugo jer nemamo ambicije za prepariranjem samih sebe, da pojasnim ideja je bila napraviti jedan od najneslušljivijih albuma a ispao je potpuno slušljiv, ugodan, običan audio-izbljuvak kojeg bi svaka hrvatska porodica trebala imati i plesati od zore do zalaska sunca a Batinović i Milić bi ga trebali stalno imati u džepu i pokazivati ga naokolo na svojim putovanjima (ne znam da li ste vidjeli snimku intervjua Batinović-Cave; B. je započeo razgovor sa "...mi smo se već upoznali..." ovaj ga je blijedo pogledao i rekao "Really?" a B. nastavio "da, intervjuirao sam vas u Londonu prije 2 godine..." Cave se okrenuo po hotelskoj sobi i kao kažiprstom sigurnosti uperenim u B-a rekao "ah ti si onaj tip koji me je intervjuirao prije dvije godine u Londonu!!!": nagradno pitanje za čašu crnog vina u Skali: da li se B. osjećao kao kreten ili da li se B. trebao osjećati kao kreten ili da li je B. kreten? odgovore na dopisnicu pošaljite na adresu Mala krčma Skalinada, Put uz dol 17, Volosko, izvlačenje i tv prijenos će biti 12.12 u 12h, požurite).

U nadi da ćemo stvoriti tu neugodu koristili smo svu najprimitivniju ne-opremu i ne-instrumente but we failed, sve zvuči kako treba i normalno, fancy.
Pozvali smo nešto VIP gostiju isto u nadi da će njihovo ispravno znanje narušiti sklad ali we failed again, "sve je leglo" (hvala Marinada) precizno i kao malo planirano na svoje mjesto. Nakon toga smo počeli piti i trpati sve halucinogene preparate u sebe da možda "vidimo" drukčiju sliku ali opet ništa.
Pobacali smo Brian Enove "oblique tecnique" karte po stolu i miješali i miješali (Enova tehnika - na karte je napisao tonu svakakvih uputa i kad ne znaš šta bi promiješaš i izvučeš npr. ne znaš satima što ćeš sa bubnjem i izvučeš kartu - idi prošeći se - kužite) ali ništa od toga: sve je ispadalo savršeno i predali smo se i pustili da nas IT sam vodi, bez razmišljanja što će hrvatski mediji reći o tome ili kako bi Kekin postupio ili što bi Gibonii (se tako piše?) u svom ambasador-dobrote-varteks-odijelu i kakčetom bijele boje ljubavi napravio. (mislim oni SU najbolji ne!?!!)

Dakle napravili smo nešto što nismo htjeli. Žao nam je.

A Bojan je mladi čovjek iz Pule koji je textosuradnik u opusu snifonije patetike i ovim zaključuje brojku od sto textova koje je napisao za G.U.W. Preziva se Žižović i izašla mu je knjiga kojoj ne znam ime. Zaboravio sam zapravo.
I sva pretjerivanja i dosadne riječi u ovom textu su namjerni.
Anyway by now GORI USSI WINNETOU više ne postoji, not to be.JMBTinturić

web by Stylefor.Bees