Mala krčma Skalinada - Volosko
dodaj u favoritedodaj u favoriteprijavi se na mailing listumailing listakontaktkontakt

Arhiva

Mizantropija > Povratak na popis 20.11.2008

ANOTHER CAT STORY

ili postoje neke stvari koje ni ljubav ne bi dopustila ili da li da kupim panteru i nazovem se Mogwli ili da promijenim spol i nazovem se Moira i odselim se u CretinoAltoAdige i spavam na piljevini punoj slonovskih govana

U zadnje vrijeme kontempliram o samoubojstvu, ne jer me nešto jako jebe nego jer se nakon explozije aviona na 15 000 metara i pada na dno oceana na 11 000 metara gdje sam pri izranjanju izgubio osobnu i pokaznu kartu, osjećam malo prazno a i nikada nisam probao capuccino.
Post-socijalistički nepovjerljiv, neo-kapitalistički zbunjen, kršćanski nesiguran i new-age znatiželjan otišao sam psihijatru i ispričao mu situaciju i nakanu a on je hladno i brzo ispalio "Šta čekaš?".
Da ga zajebem i pružim mu šansu da zaradi 825 kn po satu rekao sam da imam Mačku i da bi mi bilo žao da Ona ostane sama.
Nasmijao se i dao mi 20 kuna i rekao da si kupim Coca-colu i nešto slatko i da će sve biti okay.
Otišao sam doma i nakon par sati našao Mačku koja je sve deblja jer većinu vremena provodi kod prolupane susjede koja misli da mačje prisustvo vraća mladost; skupila je njih dvjesto, hrani ih i pije njihovu pišaku i grize im i liže kandže a repove zabija u pičku. Uglavnom, novim pijeskom i gumenim mišem u njenoj ležaljci namamio sam Mačku i ispričao joj sve to.
Ona me pitala: "A šta bi ti napravio da mene zgazi auto?".
Rekao sam da bi plakao i prestao piti mlijeko (nikad ne pijem mlijeko ali zbunila me njena direktnost).
Ona je rekla da bi njoj bilo svejedno da ja riknem jer da se ni tamo ne bi smirio i da i bi tamo gnjavio okolinu i da ne serem jer da zna da sam mamuran i da pizdim bez veze i neka se prošećem do Voloskog.

Kad je otišla nazad na rejuvenate-party kod susjede posrao sam joj se u kutiju i izdrkao se na gumenog miša ali nije izletjela sperma nego suze.

(jebote koji kraj; kao Sydney Sheldon; kao kad siromašna mljekarica iz Ulma padne pod vlak a simpatični ali izuzetno ružni poštar ju "spasi" i odnese u svoj podzemni laboratorij u Alpama i od nje napravi novu kožnu torbu za pisma ali ga Poirot na zimovanju skuži jer glupi i perverzni poštar nije odolio taštini svog poduhvata i umjesto kopči je o-stavio bradavice nesretne djevojke koja se btw zvala Milka i po njoj se zove čokolada ali nije ni ona sasvim nevina jer njen pravi otac je Rodolfo, propali nacista koji se kasnije priključio opskurnoj kršćanskoj sekti i spletom povijesnih falsifikacija i lijenošću Židova postao Papa te zabranio pušenje na javnim mjestima diljem ujedinjene Evrope osim u tom malom planinskom mjestu u Alpama u koje je Poirot došao napušavati se a upravo Milka mu je prije smrti rekla za tu smoking-oasis a naravno ona je za vrijeme drugog svjetskog rata bila špijun i ljubavnica kapetana Hastingsa koji je dugogodišnji Poirotov suradnik i naravno naoko nehumani, "uglađeni" belgijski gizdavac je bio ljubomoran i noćima drkao na Milkine čarape u sušionici rublja u starom dvorcu u kojem je gle čuda naš ružni poštar bio kuhar i pokrao zlato te pobjegao u selo kraj Ulma gdje je Milka pala pod vlak a špijavši u spavaonicu Milke i Hastingsa, Poirot je dobro znao kako izgledaju bradavice "nesretne" mljekarice..............tadaaaaaaa. tužna muzika i kraj!!!!)

JMBTinturić

I DA, DRAGI I GLUPI HRVATSKI SABORSKI ZASTUPNICI, PRVO TO VAM NIJE TITULA NEGO NA NAŠU NESREĆU TRENUTNO STANJE VAŠEG "DUHA" I NA VAŠU SREĆU TRENUTNI EKONOMSKI BLISS I STANJE NOVČANIKA I ZAISTA NIJE BITNO GDJE ĆEMO I PO KOJIM CIJENAMA I POD KAKVIM UVJETIMA PUŠITI ALI PLEASE SKINITE TU STUPID MASKU DOBROTE I DOBRODUŠJA FUCK YOU A VI HRVATSKI GRADJANI, ISTO TAKO TO NIJE TITULA A NAŽALOST NIJE NI STANJE DUHA I TKO GOD SPOMINJE NARODNU MUDROST SIGURNO JE NEOPISIVI ŠALJIVDŽIJA AND REMEMBER: BLANKA NE SKAČE ZBOG SELA NEGO ZA SEBE; FUCK OFF!!! DIŠITE!!! JEBALI VAS SMIJEŠNI PROSVJEDI I TRAKTATI O KORUMPIRANOSTI VLADE I NEDJELOTVORNOSTI POLICIJE, IONAKO ĆE VAS JEDNA GLUPA NOGOMETNA UTAKMICA UJEDINITI A JEDAN STIH JEDNE ODVRATNE PJESME RAZGALITI I VRATITI U OBLIVION A KAPITALIZMU IONAKO PUCA KURAC ZA SVE TO, ČOVJEK ILI AUTO, SVE JE TO JEDAN VELIKI ADVERTISING PROSTOR A KRIMINAL IONAKO ŽIVI SVOJ ŽIVOT!!! SJETVA-ŽETVA-SJETVA-ŽETVA-SJETVA-ŽETVA-SJETVA-ŽETVA!!! PEACE!!! MIRNODOPSKE PJESME SE PJEVAJU U MIRU A RATNODOPSKE U RATU!!! PEACE!!! I DRAGE DOBRE USTAŠE KUPITE SI KALENDAR, 2008 JE I SVIJET JE PUN EMOTIVNO RASTROJENIH SKUPINA KOJE IPAK SA MALO VIŠE DOSTOJANSTVA NOSE SVOJU PROŠLOST I PODNOSE STVARNOST I DOK VAŠE BABE DARE KOPAJU PO SMEĆU I BAJAMA VI SI SLOBODNO "MIT" ZABIJTE U DUPE, VI VITEZOVI, "IZABRANI SMETLARI"!!! A O CARINICIMA, MOJIM NAJOMRAŽENIJIM LIKOVIMA DRUGI PUT!!!

Ponovo hvala Dobriši za strip-edit a Maji webmasterici za razumijevanje mog tehničkog webneznanja!!! TNX! i bez brige u zatvor idem samo ja! upravo sam pročitao u "Opatiji", gradskom listu ili bolje reći dosadnoj reklami za gradski neživot da bi novi načelnik opatijske policije želio da gradjani policajce doživljavaju kao prijatelje!!! kako bi bilo da je obratno, možda ha!??! kad ih već gradjani plaćaju!!
hehe znam da se ovo malo vrti u krug i zvuči kao nizanje efektnih frazetina ali that's what ADVERTISING is, a mizerija, strah i tjeskoba su prilični bestselleri a kroz oči i uši upijamo ono što nam treba: MEDIA-GOD-MEDIA-GOD-MEDIA-GOD; veoma mlad i upješan-svjetleći i sveprisutan gentleman. I Smrt kraj njega izgleda staro i ofucano ...ali već će je njegovi popraviti (zapravo i nisam siguran da je truljenje puno drukčije/lošije od čubljenja u kauču pred televizijom i da-ne-vjerovanja majmunima - mogućnost življenja zamijenjena "luksuzom" šušti i lampica).

SULPHUR

ili moja prva ljubav ili VOMIT VERITAS ili stvarna nostalgija za agonijom

Iz par objašnjivih i par neobjašnjivih Čer je prije par dana spustio cijenu Rossijevog refoška na 30 kuna i nazvao ga "vino teta Mare". Oboružan sa sto kuna u džepu, poput najodvažnijeg viteza na konju pohrlio sam u Skalu i kao nekad potpuno samouvjereno i ničim sa ovog svijeta ometen naručio sam litru te avant-garde delicije. Prvim gutom ili bolje rečeno prvim tankim rezom tog sulphurnog mača osjetio sam sve; sve godine provedene u Skali, sve bivše i sadašnje prijatelje, neke izgubljene, neke nestale, neke i mtrve, sve noći i pritajene pobune, sve ljubavi i sve rigotine i povraćanja; da rigao sam godinama nesmiljeno i veselo parajući kiselinama svoj ionako sjebani stomak i šutirao svoj mozak i brisao sve nepotrebno iz njega i znam da nećete vjerovati ali onaj žute-pločice put koji vodi od Voloskog do Opatije nije posveta K-und-K vremenima niti čmarenje turistima, te pločice su posveta našim riganjima, našoj VOMIT VERITAS, naš put za OZ bez glupih cipelica, i taj vinom teta Mare probuđeni ožiljak mi je u hipu sve to vratio and let me tell you this ladies and gentlemen I was drunk but I had tears in my eyes, tears in my eyes.....

Iako moj poznanik astrofizičar Stephen Hawking tvrdi da u našem svemiru ništa nije stvarno, konzistentno i istinski "kruto" (u smislu da se sve može raslojiti), postoji ta fucking memorija, pička joj materina, glupa krasta glupe humanoidnosti a postoji song koji kaže da je "...pakao mjesto gdje je memorija mrtva i postoji samo ovaj moment koji se giba naprijed... ali ako zaboravim tko si ti bio/la tada onda ću izgubiti ovo što sam ja sada... zauvijek". FUCK!!!

I možeš se popesti na vrh svijeta, raširiti ruke i zaurlati: "TU SAM!!!" i sa svih strana će odjeknuti: "PA ŠTA !!??''
(---šta se dereš? gubi se nazad dole i čekaj!!!).

da pojasnim; Rossijevo vino je otišlo u pizdu materinu i puno je sumpora i upravo takvo smo godinama lokali i padali u pijanstva koja su bliže agoniji nego maliganizaciji ali bilo je predivno, autokanibalizam hahahahaha!!!!!!!!!
a Čer je zatvorio Skalu na par tjedana ne zbog prestrojavanja nego u Volosko se vratio grozni Alojz, odvratni nacista i teški alkoholičar duge brade koju nije prao stoljećima i u kojoj žive gliste, komarci i pljuvačke; Čerov poznanik iz nekog svjetskog rata a moj alkoholni mentor, neko vrijeme partner Frediea Mercurya (navodno mu je on provalio ideju za onaj glupi trenerka-image) najgora osoba na svijetu koja nas je strašila i mučila, pljačkala i tjerala na svakakve opačine-jednom nas je oteo za Uskrs i morali smo mu farbati jaja, jednom nam je podvalio mix pišake i žučne kiseline, jednom nas je 40 dana držao žedne a onda prolijevao vino oko naših nemoćnih tijela i gromoglasno vikao "...I AM THE ONE AND ONLY, I AM THE MIGHTY ONE..." (samo na slovenskom), orgije i sakaćenja druge djece neću ni opisivati a za rođendane je gurao heroin u torte - uglavnom mislili smo da je nestao dolaskom kapitalizma i izgradnjom kanalizacije i uljudnošću koju ta situacija nosi ali je kurac, pojavio se ponovo i horror-memory je prejak i Skala je bila zatvorena a mi u strahu.
Kako smo ga se ovaj put riješili, tog groznog pijanog Beelzebuba? Auto-hipnozom!!! I radnim vremenom do 23h!!!

JMBTinturić

p.s.- Song for the Sun sa albuma White Light from the Mouth of Infinity , M.Gira

web by Stylefor.Bees