Mala krčma Skalinada - Volosko
dodaj u favoritedodaj u favoriteprijavi se na mailing listumailing listakontaktkontakt

Arhiva

Mizantropija > Povratak na popis 05.07.2008

JOŠ JEDNA PREDIVNA PRIČA ili nema potrebe za velikom pameću i izvježbanim riječima

Svaki dan i svaku noć na najrazličitijim mjestima našeg zaljeva, od Rijeke do Lovrana srećem jednu djevojku. U najsitnijim ulicama, na glavnoj cesti, na svakom zavoju, kraj svake kante, kontejnera, baje, hrpe smeća, kore od banane. Po kiši i po suncu ta malo neobična djevojka hoda naokolo i skuplja "garbage". Ponavljam, posvuda, svaki dan, svaki dan i svaku noć.
Neobična jer joj je lice zaleđeno u grimasi, negdje između Munchovog krika i izraza silovane opatice (mir svih samostana i zvuk serenity prayera prekinut jednim odvratnim potezom), zapravo je lijepa ali taj previše-vidljivi šok zapečaćen na licu malo briše potrebu da pomisliš da je lijepa. Tužno ali tako je.
Pored lica njenoj posebnosti daje konstantno mumljanje, mantranje, sjebano moljenje, poremećeno pjevanje, usta joj se neprekidno otvaraju i zatvaraju poput najsjebanije ribe u najsmrdljivijem akvariju.
I ne mogu ne pomisliti šta sve nabraja, čega se sve ne želi sjetiti ili čega se sve želi sjetiti, bilo bi slatko kad bih mogao pomisliti da je samo luda ili izgubljena ili da samo nema novaca ali čini mi se da nije tako.
Vjerojatno ćete je sresti.
Vjerojatno je bivša balerina kojoj je dopizdio glam-life.

0507

JMBTinturić

web by Stylefor.Bees