Mala krčma Skalinada - Volosko
dodaj u favoritedodaj u favoriteprijavi se na mailing listumailing listakontaktkontakt

Arhiva

Mizantropija > Povratak na popis 11.06.2008

INTRO

Da Čer, prošla je godina i ponešto ovih priča. Hvala na prostoru i povjerenju ali ne mogu ne reći da si pogriješio ili čak da si se "zajeba" (Drago Orlić tnx). Ja iskreno mislim da su ove priče baš privukle, naravno pored ostalih blagodati, publiku. Da su vratile vjeru u toplinu i zajedništvo, te praiskonske pomalo zaboravljene vrijednosti, kad ti netko kaže da će sve biti u redu i uz tapšaj ruke po ramenu i druge po bulji a trećom zavrti čašu caberneta zagrije srce neiskvarenom ljubavi. Ionako je previše ščubljenih i potuljenih duša koje doma drkaju pred tv-om ili omotani pseudonimima i avatarima i skriveni pišu ili čitaju automasturbatorske srcedrapateljske pizdarije s intonacijom ovo sam pravi/prava ja a zapravo blog-forum-govnari prestrašeni prirodnoga. Osobno mislim da su Mizantropija i... priče utterly friendly i uplifting, mali stisnuti dragulj-scenariji predivnog i inspirativnog svijeta u kojem živimo te da se pod krinkom odbojnosti i nevoljenih psovki krije poziv na komunikaciju i jedna predivna i topla osoba koja nesebično širi sve najljepše - tj. JA. Podariti stvarnost lišenu ikakve magije i fantazije upravo je zadaća, potreba i društveni nalog ali ipak smatram da je sve ovo otišlo malo predaleko i da je uzajamna simpatija publike i priča, uzbibana alkoholnim nektarima Male krčme postigla pretjeranu ovisnost o ISTINI i od sada ću se truditi pisati samo science-fiction, fantaziju i nestvarnost, poeziju oslobođenu dnevnog rituala, nešto što dolazi i odlazi iza zida uobičajene percepcije. Mada je puno lakše napisati kako sam naguzio vlastitog strica dok je ležao u komi nakon automobilističke nesreće, naravno zove se Nikki Lauda i sve se zbilo u Monte Carlu a kriv je D'Artagnan jer mu je bacio škartoc Nord See sendviča u kacigu, bijesan jer je Richelieu ipak nagovorio Bambia da se sam skuha u kotlovnici Casinoa, Madame Tissot za inat jer je napravila voštanu figuru Fidela Castra prije njega a Hugenoti su dali novac... itditd ali neki bi mogli pomisliti da je to ego-manijakalno i tašto izdrkavanje riječima i svime i svačim, a je, pa kako rekoh od sada samo fikcija. Here we go:

REAL LIFE

kliknite na sliku za uvećani prikaz

1106

1106

A na drugoj strani penzioneri skupljaju plastične boce po kantama što je zakonski dozvoljeno uz naknadu od 50 lipa po boci ali smiju ih samo 5 na dan predati u Konzum što je zakonski regulirano. I Spock nehajno otvori elektro-magnetni rasporak na skafanderu Jurija Gagarina i veselo strižući ušima popuši mu kurac a ljubomorni Spiderman podere sve mreže i skoči u prazno.

JMBTinturić

p.s. puno pozdrava od Mačke koja je maznula sto eura i moj pasoš te navodno iznervirana mojim ponašanjem odputovala u Egipat potražiti korijene.

web by Stylefor.Bees